Mucsi Gergő 1987-ben született Szegeden. 2010-ben szerzett ütőhangszerművész, -tanári diplomát a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Karán. Több szakmai verseny díjazottja: 2000-ben az Országos Ütőhangszeres Szóló- és Duóversenyen (Győr), duó kategóriában II. díjat, majd 2004-ben a miskolci Országos Ütőhangszeres Versenyen Különdíjat kapott. 2006-ban a debreceni Országos Főiskolai Ütőhangszeres Versenyen II. díjat nyert. 2007-ben első alkalommal versenyzett külföldön, a Fermo-i Nemzetközi Ütőhangszeres Versenyen (Olaszország), ahol vibrafon kategóriában I. díjat nyert. 2008-ban a Clermont-Ferrand-i Nemzetközi Vibrafonversenyen (Franciaország) a középdöntőbe jutott. 2009-ben a Szegedi Nyári Művészeti Akadémia kortárszenei versenyén II. helyezést ért el. 2013-ban a Córdoba-i Nemzetközi Vibrafonverseny (Spanyolország) középdöntőse volt.

A zene gyakorlata mellett kiemelten fontosnak tartja a zene elméleti, tudományos megközelítését is. Egyetemi évei alatt a tudományos diákköri mozgalom aktív tagja volt, az SZTE Zeneművészeti Kar TDK versenyén két alkalommal I. díjat, majd a 2007. évi országos pécsi versenyen II. díjat nyert. 2012-ben az MTA Szegedi Bizottsága „A Tudomány Támogatásáért a Dél-Alföldön” Alapítvány pályázatán dolgozatával I. díjat nyert.

A tudományos munkán túl az ütőhangszerek széleskörű megismertetése, az ismeretterjesztés is kiemelt szakmai céljai közé tartozik. Több hangszertörténeti írása is megjelent online és nyomtatott cikk formájában. Számos ismeretterjesztő foglalkozás és rendezvény szervezője és fellépője. Hangszerbemutató előadásait 2010 óta szervezi, amelyekre az évek alatt már több mint 1500 gyermek és felnőtt volt kíváncsi. Előadásait folyamatos önképzéssel és tanulással igyekszik egyre jobbá tenni, hogy azok még élményszerűbbek legyenek.

Tanulmányai alatt két alkalommal Köztársasági Ösztöndíjban, valamint Szeged Városi Ösztöndíjban, és Kari Ösztöndíjban is részesült. Tevékenységét az SZTE Sófi József Alapítvány - első zenész díjazottként - Különdíjjal ismerte el.
Rendszeresen készít eredeti műveket és átiratokat ütőhangszerekre, amelyek jelentős része pedagógiai célú, gyerekeknek szánt kompozíció.

A műfaji sokszínűség jegyében a kortárs- és a klasszikus zene mellett a könnyűzene is fontos szerepet tölt be munkájában: a Cseh Tamás Program által támogatott, verseket megzenésítő világzenei együttes, a MásKÉP zenekar ütőse volt, valamint részt vett Bornai Tibor (KFT) Tesztoszteron című produkciójában is. Művészbarátaival rendszeresen tart improvizatív avantgard és jazz koncerteket is.

2011-től 2013-ig a Galli János Alapfokú Művészeti Iskola tagintézmény-vezetője volt Csongrádon. 2013-ban helyettesítő tanárként ütőhangszereket oktatott az SZTE Zeneművészet Karán, valamint ugyanettől az évtől az SZTE Vántus István Gyakorló Zeneművészeti Szakközépiskola nyári táborának oktatója.

A Szegedi Tudományegyetem Bartók Béla Művészeti Kar valamint a szegedi Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskola ütőhangszeres tanára. 2016-tól az SZTE Neveléstudományi Doktori Iskola Phd-hallgatója.