Különleges ütőhangszerekkel a gyerekeknek általában ritkán van módjuk közelebbről megismerkedni. Az iskolai énekórákon, valamint a zeneiskolai ütőhangszeres órákon a tanulók nagyrészt a hagyományos, klasszikus zenében használatos ütőhangszerekkel találkozhatnak. A Ritmuskuckó során a gyerekek egzotikus, más kultúrák hangszereit láthatják, hallhatják és az óra folyamán többet ki is próbálhatnak.

A bemutató résztvevői az ütőhangszerek izgalmas világába kalandozhatnak el Mucsi Gergő ütőhangszeres művész vezetésével. A hangok sokszínűsége, zajok, zörejek és ritmusok, az ütésre megszólaló hangszerek nem csak érdekesek, de kipróbálva a gyermekeknek szinte azonnali sikerélményt nyújtanak. A gyerekek a legnépesebb hangszercsaládot, az ütőhangszereket is megismerhetik a történetekkel, mesékkel, hangszeres bemutatóval és közös játékokkal átszőtt interaktív bemutatóban.

A bemutató nem hagyományos előadás, amely frontális oktatással történik. Az aktív közreműködés, a zenés mozgás, a kiscsoportos zenélés az előadásba illesztve elősegítik a gyerekek állandó koncentrációját és könnyítik a tanulást is, valamint emellett számos készséget is fejlesztenek.

Az előadásban való aktív közreműködés és az ütőhangszerek egyszerű megszólaltatási sajátosságai miatt a hangszeres bemutató intenzív, és élményszerű foglalkozást nyújt a gyerekeknek.

A bemutató már évek óta nagy sikerrel szerepel iskolák, szabadtéri rendezvények, kulturális események programjai között.